Ska det vara så ska det vara på riktigt. Det var min grundtanke när jag satte igång projektet med att bygga Delta City. Jag ville köra ett KOM-system som dessutom klarade av Fidonet och av alla de svenska BBS-system som utvecklades på 80- och 90-talet fanns det endast ett system kvar som fungerade bra (det vill säga, att det gick att installera, klarade år 2000, eller att det ens gick att få tag i) och uppfyllde alla mina kriterier, och det var NiKom av Niklas Lindholm.

I början körde jag BBS:en på en Amiga 1200 med ett 68020-acceleratorkort och 12 extra megabyte minne men datorn blev varm och var helt klart inte tänkt att vara igång hela tiden. Jag hade också återkommande problem med lagringen i maskinen där de hårddiskar som passade var slitna och opålitliga och att köra NiKom på ett SD-kort höll i snitt 2-3 månader innan kortet gav upp för gott.

Därför köpte jag en begagnad Amiga 2000 – en maskin som när jag var tonåring var helt ouppnåelig och något av en helig graal för mig.

Efter mycket letande har min Amiga 2000 sedemera utrustats med ett GVP G-Force 030-turbokort vilket gav mig en 68030-processor på 40Mhz. Detta gör datorn extremt snabb för att vara en gammal Amiga. Utöver det hade jag den stora lyckan att få tag i två 4 megabyte stora minneskretsar till GVP-kortet (de är sällsynta eftersom det är specialkretsar tillverkade av GVP själva för ~20 år sedan) vilket gav mig tolv megabyte minne på GVP-kortet och en megabyte minne inbyggt i Amiga 2000-maskinen.

Utöver det har jag bytt fläkt i maskinen, installerat en fläkt till och uppgraderat maskinens Kickstart till version 3.1 och datorn kör också AmigaOS 3.1.

Med lite andra tillbehör och mjukvaror är denna snart 30 år gamla dator ansluten till Internet. Nätverkskortet klarar endast av 10Mbit/s då Amigans interna buss inte klarar av snabbare dataöverföringar men det får anses vara helt okej ändå.